Rýchloupínacia páková svorka

Rychloupínací páková svěrka

Rýchloupínacia páková svorka je pre svoju multifunkčnosť nenahraditeľná do každej hobby aj profi dielne. Je možné ju upnúť do lišty s T drážkou, dá sa použiť samostatne na upevnenie dielca k stolu pri frézovaní či pri lepení dielcov, je malá, ľahká, a aj napriek tomu dokáže vyvinúť upínaciu silu až 250 kg. Môžete s ňou jednoducho manipulovať aj jednou rukou.

Hlavné výhody rýchloupínacej svorky:

  • Využitie pre systém Festool a Makita
  • Rýchle upevnenie dielca
  • Ľahká manipulácia - vďaka nízkej hmotnosti možnosť upevnenia dielca jednou rukou
  • Pevné, stabilné a bezpečné upnutie

Táto páková svorka má špeciálne kované pevné rameno, ktoré slúži pre bezpečné uchytenie hliníkových vodiacich líšt značiek Festool, Protool, Metabo, Makita a Hitachi. Je určená pre upínanie v profiloch, na pracovné stoly typu Festool MFT alebo pre vodiace lišty ponorných píl. Upínacie rameno, ktoré sa zasúva do lišty má prierez 12 mm x 7,4 mm a je vhodné pre T drážky o rozmeroch 12,7 x 8 mm.

Rychloupínací páková svěrka

Račňová rukoväť má vynikajúcu účinnosť upnutia a extrémne rýchle zovretie. Po zovretí je rukoväť pevná a stabilná, neuvoľňujú ju vibrácie z elektrického náradia. Vďaka celokovovej konštrukcii je páková svorka tiež vysoko odolná voči opotrebovaniu a jej životnosť je extrémne dlhá. Nízka hmotnosť 555 g potom zaisťuje ľahkú manipuláciu – umožňuje užívateľovi rýchle upevnenie dielca jednou rukou a bez nutnosti mechanickej pomoci. Vďaka jednoduchej uvoľňovacej mechanike je možné svorku bez použitia náradia rýchlo upnúť či uvoľniť, bez toho, aby bol upínaný predmet poškodený.

Rychloupínací páková svěrka

Tieto svorky sú vďaka svojim rozmerom ideálne pre uchytenie šablón IGM k obrábanému materiálu. Sú vhodné na použitie so šablónou FK650 pre spoj pracovných dosiek, vďaka úzkemu ramenu nezaberá toľko miesta ako klasické svorky s veľkou čeľusťou, a neprekáža potom hornej frézke pri frézovaní spoja. Skvele sa hodí aj pre použitie s šablónou FKP900 na vŕtanie policových podper alebo kolíkovanie, kde rýchloupínacia páková svorka neprekáža vŕtačke alebo vŕtaciemu vretenu. Spodná uťahovacia čeľusť je vybavená plastovou výmennou krytkou, ktorá zabezpečuje pevné uchytenie bez poškodenia dielca.

Rychloupínací páková svěrka
Rychloupínací páková svěrka
Rychloupínací páková svěrka

Rýchloupínacia svorka je v dielni všestranným pomocníkom, využijete ju teda napríklad aj ako doraz na píle, ak ním nie je vaša píla vybavená. Stačí ju prichytiť k profilu uhlového pravítka a môžete tak ľahko rezať veľké množstvo rovnako dlhých kusov. Pri prichytení k paralelnému pravítku ju môžete využiť ako hĺbkový doraz, čo sa hodí napr. pri výrobe čapov.



Súvisiace produkty

Späť na zoznam aktualít