Kolíkovacie vrtáky pre profesionálne stolárov

Prečo sú CMT kolíkovacie vrtáky výkonnejšie než ostatné?

Odpoveď nie je taká jednoduchá, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Aj keď pri výrobe zvolíte tie najlepšie materiály, nemáte zďaleka ešte vyhraté. Najdôležitejšie je skĺbiť kvalitné materiály s precíznou technológiou výroby. Viac ako 30 rokov CMT skúma a vyvíja optimálnu technológiu pre kolíkovacie vrtáky. Výsledkom sú jedny z najlepších vrtákov na svete.


2014-05-21 obr2

Veľmi pevné oceľové telo

Stopky a telá všetkých našich vrtákov sú vyrobené z veľmi kvalitných oceľových tyčí, dodávaných švajčiarskou firmou Van Moos Steel. Oceľ sa vyznačuje týmito vlastnosťami:

• mimoriadna pevnosť;
• minimálne deformácie;
• výnimočná odolnosť proti únave materiálu a opotrebovaniu.

Brúsenie

Ostrenie rezných hrán sa vykonáva pomocou jemnozrnných nástrojov s hrubosťou 0,4 µ/mm, a to na automatických CNC obrábacích centrách, ktoré majú 6 osí, čo zaručuje maximálnu presnosť ostria.

Špeciálne spájkovanie s vysokou odolnosťou proti rázom

Rezné hrany z jemnozrnného tvrdokovu sú pripevnené zvláštnou spájkou. Tá umožňuje použiť vyššiu teplotu spájkovania, ako je bežné u ostatných metód, a je zárukou pevného pripojenia všetkých rezných hrán na všetkých vrtákoch.

Najvyššia priemyselná kvalita jemnozrnného tvrdokovu

Rezné hrany CMT mimoriadne vysokej kvality vyrába luxemburská spoločnosť Cerametal z vysoko kvalitného tvrdokovu, ktorý je zárukou pevnosti, dlhej životnosti a odolnosti rezných hrán.

Teflónový povlak

Teflónový povlak je zárukou nepriľnavého povrchu, ktorý zamedzuje hromadeniu triesok na vrtáku. Tento jedinečný materiál, zapekaný pri teplote 420 °C, vyhovuje aj tým najvyšším požiadavkám na kvalitu drevoobrábacích nástrojov.

Brúsená oceľová stopka

CMT brúsi oceľovú stopku pomocou nástrojov s hrubosťou 0,8µ / mm. Kvalita brúsenia určuje, ako presne bude stopka uchytená v stroji. Hrubé brúsenie vedie k nepevnému upnutiu do klieštin a môže spôsobiť vibrácie vrtáka.

2014-05-21 obr3




Späť na zoznam aktualít