S cyklónovou odsávacou jednotkou JET som významne ušetril...

Pán Michek vo svojej dielni

Túto vetu sme od spokojného pána Micheka počuli ako jednu z prvých. Preto sme sa išli pozrieť do jeho dielne, aby sme mohli sprostredkovať jeho skúsenosť s cyklónovou jednotkou JET JCDC-3 aj ostatným.

Pán Michek nás privítal vo svojej dielni, kde se zaoberá reštaurovaním organov. V dvoch dielenských prevádzkach sa na základe štátom danej licencie venuje reštaurovaniu historických organov.  
Viac sa o pánovi Michekovi a jeho práci môžete dozvedieť z článku Potulky Vysočinou.

JET stroje a Cyklónová odsávacia jednotka

V jednej z prevádzok potreboval zmeniť kultúru odsávania a zároveň mu dosluhovali mobilné viacvrecové odsávače.

Potreboval urobiť centrálny rozvod po dielni, ktorá má 100 m2 a odsávať piliny a prach z ôsmich strojov.

Posledný stroj v rozvode je od odsávacieho cyklónu vzdialený 28 m. Zároveň bolo jeho požiadavkou nevypúšťať vyčistený vzduch z dielne von, teda hľadal výkonnú odsávaciu jednotku s dokonalou filtráciou a kvalitným výkonom.

Dielňa pána Micheka so strojmi JET

Vďaka referenciám v zahraničí, kde sú cyklónové jednotky bežne používané, mu do oka padla cyklónová jednotka JET JCDC-3. Bol to krok do neznáma, ale ten sa mu naozaj vyplatil. Vďaka konštrukcii cyklónu, a to posunom turbíny v cyklóne za prvý stupeň separácie odpadu, dochádza k nasávaniu odpadu do cyklónu namiesto nám známemu systému vháňania odpadu do odsávača.

Tento systém je značne účinnejší, výkonnejší a takmer bez strát výkonu. Účinnosť prvého stupňa separácie odpadu je takmer 100% a do druhej fázy filtrácie, kde je mikrofiltračný nástavec, sa dostáva len tzv. prachový púder. Vďaka tomu sa mikrofiltračný nástavec takmer nezanáša.

Odpadový barel v pivnici a efektivita odsávania JET

Ako perličku svojho centrálneho odsávania nechal pán Michek zabudovať odpadový barel rovno do pivnice, kam už nemusia odpad nosiť po schodoch.

Za konkurenčnú jednotku s rovnakým výkonom by zaplatil dvojnásobnú cenu. Vďaka cyklónu JET ušetril neuveriteľných 30 % z celej hodnoty centrálneho odsávania.

Pán Michek a zreštaurovaný organ

Odporučenie pána Micheka:
„Je neuveriteľné, aké je odsávanie výkonné a funkčné, aj na poslednom stroji v rade. Aj keď je cyklónová jednotka v dielni, tak je hluk znesiteľný. Vďaka diaľkovému ovládaču môžeme odsávanie spustiť od akéhokoľvek stroja v dielni. Musím uznať, že cyklónová jednotka je výborná.
Moje rozhodnutie zakúpiť si cyklónovú jednotku JET bolo jednoznačne správne a môžem ju pre daný účel odporučiť.“


Dalibor Michek
Puklice (Jihlavský kraj)
E-mail: dalibor.michek@volny.cz
 




Späť na zoznam aktualít